wintertyres-om

WINTERBANDENWISSEL

Regen, storm, wind, sneeuw en ijzel. Niet bepaald ideale omstandigheden om de weg op te gaan en zeker niet op zomerbanden. Want wist u dat als u met zomerbanden blijft rijden in de winter, dat uw remweg 2x zo lang is als met winterbanden? Met alle gevolgen van dien. Heeft uw auto al zomer of winterbanden? Laat deze dan op tijd wisselen bij Orange Motors. Of bent u op zoek naar een goede passende zomer/winterbanden set voor uw auto? Bestel nu uw banden in de Orange Motors Bandenshop.


Maak nu een afspraak voor de gratis wintercheck en/of de bandenwissel.

Telefonisch via 010-2111111 of via e-mail [email protected]


Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw Opel in goede staat zijn. Bij elke bandenwissel controleren wij uw banden daarom nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte, alsook de bandenspanning moeten immers 100% in orde zijn. Met de juiste bandenspanning heeft u niet alleen een betere wegligging, maar ook een verminderde slijtage en een gunstig brandstofverbruik. Heeft u een vraag of wilt u graag dat wij uw bandenspanning of profieldiepte meten? Rij dan gerust even langs, bij ons bent u per slot van rekening aan het juiste adres voor uitgebreide informatie over de banden van uw Opel. Wij helpen u graag aan de beste autobanden voor een prijs die binnen uw budget valt. Of u nu zomer-, winter- of all-season-banden wenst.

Goede banden zijn cruciaal voor de manier waarop de auto reageert in een noodsituatie. Niet alleen omdat uw winterbanden bij hogere temperaturen sneller slijten, maar ook omdat winterbanden het weggedrag en daarmee de stabiliteit van uw auto bij hogere temperaturen negatief beïnvloeden.

Een winterband is voornamelijk ontwikkeld om de wegligging, de grip op zowel droog als nat wegdek te verbeteren, zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden Celcius daalt. Naast een ander profiel verschilt de winterband ook in het soort rubber. 

Het rubber van een zomerband wordt harder bij een temperatuur van minder dan 7 graden, waardoor je minder grip op de weg hebt. Het rubber van winterbanden blijft, bij een temperatuur van minder dan 7 graden, elastischer. 

 

Wat zijn de kosten van de bandenwissel?  

Wissel bandenset ZONDER opslag       €    42,35 incl btw 

Wissel bandenset MET opslag               €    78,65  

Wissel losse banden ZONDER opslag   €    72,60  

Wissel losse banden MET opslag           €  108,90

VIDEO´S