Over Orange Motors

Opel dealer Orange Motors is sinds 2014 de nieuwe naam voor de krachtenbundeling van twee bekende autobedrijven met een jarenlange en rijke Opel traditie uit de Groot-Rotterdamse en Westlandse regio: P.A. van der Kooij en Eef en Huub. 

In 1952 startte Pieter Abraham (P.A.) van der Kooij in Vlaardingen een automobielbedrijf dat in 1956 Opel-dealer werd. In 1967 volgde uitbreiding met een tweede vestiging in Maassluis. Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overnames of doorstart van achtereenvolgens Opel Pietersen (Schiedam), Opel Dijkshoorn (Spijkenisse), de EGAC ('s-Gravenzande) en Roveco (Hoogvliet). 

In 1978 begonnen de neven Eef en Huub van Gorp met Opel-dealer Eef en Huub aan de Rotterdamse Straatweg (showroom) en Insulindestraat (werkplaats). Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overname of doorstart van achtereenvolgens Autopelle (Capelle a/d IJssel), Opel Sonneveld (Berkel en Rodenrijs) en Spoormaker (Rotterdam-Noord en -Zuid). 

Orange Motors bedient met 6 vestigingen het gebied (boven de Maas) van Hoek van Holland t/m Nieuwerkerk a/d IJssel, inclusief het Westland en de gemeente Lansingerland en (beneden de Maas) van Rockanje tot Ridderkerk, te weten: 

Orange Motors Rotterdam

Orange Motors Capelle

Orange Motors  Berkel

Orange Motors Westland

Orange Motors Schiedam

Orange Motors Spijkenisse