bedrijfswagen-inrichtingen

OPEL BEDRIJFSWAGENINRICHTING

Opel Certified Conversions. Voor elk bedrijf. Op maat gemaakt.

Orange Motors is ook uw aanspreekpunt voor bedrijfswageninrichting en singing van uw bedrijfswagen. Via Opel Bedrijfwagens werken wij samen met verschillende ombouwspecialisten om aan de groeiende vraag naar maatwerk voor uw bedrijfswagen te kunnen voldoen. 

Het transport van versgebakken broodjes van een bakkerij, pakketten van een online winkelbedrijf of grind voor een bouwplaats: niets is zo divers als vervoer. Juist daarom vraagt het om specifieke vakkennis. Met de Combo, Vivaro en Movano biedt Opel een succesvol trio aan met laadvermogens van 800 tot 2.000 kilogram en laadvolumes variërend van 3,4 m3 tot 20 m3. In totaal biedt Opel meer dan 400 verschillende bedrijfswagenvarianten af fabriek aan. Daarvoor werkt Opel samen met diverse, erkende carrosseriebouwers. Onder de noemer ‘Conversions2Go’ profiteren klanten maximaal van hoogwaardige maatwerkoplossingen, allemaal keurig opgenomen in de prijslijst van Opel.

Alles is mogelijk 

Opel biedt daarnaast nog diverse andere ombouwmogelijkheden aan op basis van Opel-modellen. Variërend van gekoelde opbouwcombinaties tot personenvervoer en van hulpvoertuigen met blauw zwaailicht tot special purpose-auto’s. Om voor elke klant de beste oplossing en voor alle segmenten een passende uitvoering te leveren, biedt Opel drie verschillende procedures aan: 

1. Fabrieksoplossingen: Opel biedt af fabriek de meest voor de hand liggende conversies aan, zoals glasrestelen, kiepcombinaties, minibussen, dubbele cabine en boxopbouw. Voor het complete bestelproces is slechts één contactmoment nodig. De klant profiteert uiteraard van de vele extra’s die horen bij de aanschaf van een nieuwe Opel, zoals volledige Opel-garantie, aanvullende services en het complete aftersales portfolio. 

2. Opel Conversions2Go: Opel levert de auto eerst aan gecertificeerde partners die  namens Opel voor de complete ombouw zorgen. Op de conversie- en uitgebreide optielijst staan onder meer een Vivaro met specifieke Sortimo-busuitrusting of Bott-opbergsysteem en een Movano met aluminium kieper van JPM. Opel zorgt voor de verkoop van het aangepaste voertuig. De klant kan daarom rekenen op de volgende voordelen: 

> Modeldiversiteit: klanten kunnen kiezen uit nog meer maatwerk in de Opel-prijslijst.

> Klantenservice: de klant heeft één contactpunt. Hij of zij contacteert Opel of een Opel Professional Partner met alle wensen, bespaart zo tijd en profiteert van de expertise van Opel.

> Betrouwbaarheid: De Opel-garantie is geldig op de geleverde auto, de gecertificeerde ombouwspecialist biedt aanvullende garantie op de ombouw en het onderhoud.

> Value for money/TCO: de Opel-prijslijst benadering maakt betere restwaarden mogelijk en technisch hoogwaardige oplossingen. In veel gevallen wordt ook het gewicht beperkt.

3. Andere gecertificeerde conversies: Om aan de steeds uitgebreidere conversie-eisen te voldoen en om 100 procent van de klantenbehoeften te vervullen, werkt Opel samen met erkende carrosseriebouwers. In dit geval staat de klant in direct contact met de dealer en de ombouwspecialist om het wensenplaatje te realiseren. Een omgebouwde Opel wordt pas door Opel gecertificeerd als een ingenieur uit Duitsland het ombouwbedrijf heeft getoetst en goedgekeurd op basis van richtlijnen van Opel Engineering. Bovendien wordt elke door Opel goedgekeurde conversie gedekt door een productaansprakelijkheidsverzekering die de ombouwer levert. De beschikbaarheid van reserveonderdelen wordt gewaarborgd voor 12 jaar nadat de conversie aan de klant is geleverd. 

Opel als partner 

Opel biedt oplossingen van toonaangevende ombouwspecialisten die investeren in onderzoek en ontwikkeling van hoogwaardige producten en state-of-the-art technologie, waardoor Opel een aantrekkelijke partner is. De automaker biedt als aanvulling bovendien aantrekkelijke condities dankzij de samenwerking met gerespecteerde Europese ombouwspecialisten zoals Bott, Webasto, Tijhof, JPM,  Oberaigner, Snoeks, Scattolini, City Box, Van den Born en Sortimo. 

Twee jaar geleden waren er ongeveer 160 Opel-gecertificeerde ombouwoplossingen mogelijk in negen landen in Europa. Anno 2017 kunnen klanten uit 27 landen kiezen uit meer dan 800 conversies voor specifieke doeleinden. De variëteit van speciale conversies en het netwerk van partners groeit constant. Daarnaast zijn er nog steeds verschillende regionale mogelijkheden voor het realiseren van unieke voertuigen gebaseerd op voertuigen van Opel. Meer informatie over 

Bedrijfswageninrichting

Opel bedrijfswagens biedt volledig uitgeruste laadruimte inrichtingen voor de Combo, Vivaro en Movano, zodat uw bedrijfswagen de perfecte professionele basis is om op elke plaats efficiënt te werken. De bedrijfswageninrichting is van hoge kwaliteit, lichtgewicht constructies en biedt u veel flexibiliteit om orde te scheppen in de laadruimte van uw Opel Bedrijfswagen. 

Het Opel Certified Conversions programma bestaat momenteel uit de volgende ombouwspecialisaties:

vivarokoelwagen-bedrijfswagen-om

Koelauto's

Opel Bedrijfswagens biedt volledig uitgeruste koelauto’s aan op basis van de Combo, Vivaro en Movano. De auto’s worden omgebouwd door Webasto Thermo & Comfort Benelux B.V. Voor de isolatie maakt Webasto gebruik van modelspecifieke isolatiepakketten van Winter Kühlfahrzeuge. Deze pakketten worden gemaakt met behulp van mallen, voor een perfecte 100% waterdichte pasvorm en een zeer gladde afwerking.

movano-ombouw-trailer

Autotransporter

Op basis van Opel Movano Chassis Cabine bouwt Tijhof Autotransportsystemen BV lichtgewicht autotransporters die de specifieke voordelen van de Opel Movano Chassis Cabine versterken. De grotendeels aluminium opbouw behelst onder meer een circa 5,30 meter lang plateau voorzien van oprijplaten en een kogelkoppeling ten behoeve van een aanhanger. 

gesloten-bak-om

Gesloten Laadbak

De Movano wordt door cityBOX voorzien van een lichtgewicht, polyester laadbak met vlakke wanden die zeer geschikt zijn voor het aanbrengen van belettering. De hoge bouwkwaliteit en het duurzame karakter van polyester zorgen ervoor dat de laadbak tegen een stootje kan en de geïntegreerde ladingzekering biedt optimale bescherming van de lading.

 

snoeks-dubbele-cabine_0709

Dubbele Cabine

De Dubbele Cabines van Snoeks Automotive bieden de ideale combinatie voor veilig, comfortabel en praktisch vervoer van personen en goederen in zowel de Opel Vivaro (max. 6 personen i.c.m. 4m³ laadvolume) als in de Opel Movano (max. 7 personen i.c.m. 12m³ laadvolume).

 

glasresteel_opbouw

Glasresteel

Het Euroborn glasresteel wordt aangeboden in samenwerking met Van Den Born Carrosserie en maakt het vervoer van glas en kozijnen makkelijker en veiliger. Door te werken met lichtgewicht materialen (geanodiseerde aluminium profielen) behoudt u veel laadvermogen waardoor ook het vervoer van zwaardere glasplaten en kozijnen moeiteloos verloopt.

 

open-laadback-bedrijfswagens

Open Laadbak

De ERGO Open Laadbak van Van Den Born Carrosserie biedt een breed scala aan transportmogelijkheden. Iedere Open Laadbak wordt dan ook op maat naar de specifieke wensen van de klant geproduceerd. De Open Laadbak bestaat standaard uit een stalen frame en de onderbouwscharnieren en inbouwsluitingen zorgen voor een eenvoudige bediening en correcte sluiting.

 

kipper_bedrijfswagen-ombouw-opel

Kipper

De robuuste Kipper is een kippende laadbak waarmee ladingen gemakkelijk te lossen zijn. In samenwerking met Van den Born is de ERGO Kipper leverbaar als achterwaartse Kipper of als driezijdige Kipper. Veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn slechts een paar van de eigenschappen van de veelzijdige Kipper.

 

Movano 4x4

Oberaigner modificeert de Movano met een krachtige inschakelbare vierwielaandrijving. Alle Movano Gesloten Bestel uitvoeringen en de Chassis Cabine varianten met achterwielaandrijving in enkel- en dubbellucht zijn geschikt voor 4x4 ombouw. De Opel Movano 4x4 beschikt onder meer over een differentieelblokkering in lengterichting en op de achteras en heeft een terreinreductie van 1:1.42.

vb-coilspring

VB-Airsuspension

VB-CoilSpring

VB-CoilSpring hulpveren van VB Airsuspension zijn specifiek ontwikkeld voor voertuigen die constant onder maximale belading opereren. CoilSpring functioneert aanvullend op de originele vering en zorgt ervoor dat de Movano weer op de originele rijhoogte komt. Hierdoor neemt zowel de veerweg als de stabiliteit van het voertuig toe.

 

 

ombouw_vssemiair

VB-SemiAir

Deze hulpluchtvering is ontwikkeld door VB Airsuspension voor gemiddeld tot zwaar beladen voertuigen. De luchtvering wordt aan het bestaande veersysteem toegevoegd en maakt het mogelijk om (in beperkte mate) de rijhoogte zelf in te stellen. Dit vergemakkelijkt het laden en lossen. Bij lichte beladingsverschillen kan de hulpluchtvering het voertuig ‘recht’ zetten.

 

 

ombouw_vbfullair

VB-FullAir

VB-FullAir; de volledige luchtvering van VB Airsuspension vervangt integraal het veersysteem van de Movano op de voor- en/of achteras. De elektronisch aangestuurde Air Suspension Control Unit controleert én corrigeert constant het rijniveau van het voertuig en zorgt daardoor automatisch voor veiliger voertuiggedrag en verhoging van het comfort.

 

Meer weten over de mogelijkheden van bedrijfswageninrichting voor uw Opel of bedrijfswagens van andere merken? Neem contact op met Orange Motors Bedrijfswagens via 010-2111111 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier. 

Contactgegevens