historie-eefhuub-pavanderkooij

HISTORIE ORANGE MOTORS

De basis voor Orange Motors is gelegd door de automobielbedrijven Eef & Huub en P.A. van der Kooij. Respectivelijk vanaf 1943 (P.A. van der Kooij) en 1978 (Eef en Huub) bouwde ieder afzonderlijk een grote naam op in de regio Groot Rotterdam, het Waterweggebied en het Westland. In 2014 bundelden zij hun krachten en onder de nieuwe naam Orange Motors bedient het bedrijf met maar liefst 6 vestigingen het gebied van Hoek van Holland tot Nieuwerkerk a/d IJssel, en van Rockanje tot Ridderkerk. De naam mag dan zijn veranderd, het bedrijf onderscheidt zich anno nu als vanouds door een uitmuntende, persoonlijke service.

OPEL DEALER P.A. VAN DER KOOIJ

De start in Schipluiden

In 1943 startte Piet (Pieter Abraham) van der Kooij het garagebedrijf P.A. van der Kooij aan de Breeweg in het buurtschap de Kapel nabij Schipluiden. Hij begon als monteur en startte in 1943 voor zichzelf met het repareren van vrachtauto's, zoals vee wagens en melkauto's.
„Het was oorlog, dus ik moest me wel een beetje behelpen. In 1944 was er praktisch geen auto meer. ik repareerde voor de boeren wel het één en ander, zoals een motorpompje, een maaimachine of een fiets", vertelt Piet van der Kooij in een interview uit 1985. In de beginjaren werden voornamelijk vrachtwagens gerepareerd zoals veewagens en melkauto's. Na de oorlog verschenen weer meer vrachtauto's op de weg, met name de ondergedoken vrachtauto's kwamen weer boven water. Deze moesten door Van der Kooij rijklaar gemaakt worden, want door brandstofschaarste in de oorlogjaren reden deze auto's op kolen, hout of turf dat weer terugveranderd moest worden in benzine of diesel.
Verhuizing naar Vlaardingen
Op 6 september 1952 verhuisde het bedrijf van de Kapel naar het Burg. de Bordesplein in Vlaardingen en startte kort daarna als Opel sub-dealer van de fa. J. L. Spoormaker in Rotterdam en is zich vanaf die tijd gaan toeleggen op de verkoop van Opel personen auto's. 
Achteraf bleek dat een goede keus geweest", aldus Piet van der Kooij. Op 1 januari 1956 werd P.A. van der Kooij aangesteld als officieel Opel dealer voor General Motors Continental te Rotterdam. Op 6 september 1962 kreeg Van der Kooij er een grote showroom van ca. 150 m2 en een werkplaats van ca. 300 m2 bij aan het Plein Emaus.
Opening 2e vestiging in Maassluis

De uitbreiding zette zich verder door en op 6 september 1967 kon een nieuw pand in Maassluis worden geopend om de klanten in die stad en omgeving beter van dienst te kunnen zijn. In 2014 is deze vestiging gesloten en op dit moment is er de Historische Scheepswerf ¨Zorg en Vlijt¨ in gevestigd.
Uitbreiding en overnames 
In 1969 werd het terrein van de fa. Bos aan de Kethelweg door het bedrijf aangekocht. Op deze grond stond de Opel-hal, die verbonden was met de nieuwe showroom en het gebouw van de oude Dr. J. Th. de Visserschool, dat in 1985 van de Gemeente Vlaardingen kon worden gekocht. De vestiging is in 1978 een opnamelokatie geweest van de Bassie en Adriaan televisie-serie "De Plaaggeest" en kreeg daardoor landelijke bekendheid. In 2005 verkreeg P.A. van der Kooij het dealerschap van Chevrolet. 

In 2005 verkreeg P.A. van der Kooij het dealerschap van Chevrolet en werd het verzorgingsgebied sterk uitgebreid door overnames: 
1999: Autocenter Pietersen - Schiedam  
2003: E.G.A.C - Eerste 's-Gravenzandse Automobiel Centrale 's-Gravenzande en Honselersdijk. 
2009: Opel dealer Roveco - Hoogvliet 

2012: Opel dealer Dijkshoorn - Spijkenisse
Ook zijn schadebedrijven onder de naam P.A. van der Kooij Autoschade in Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen gestart. In de periode rond de fusie in 2014 met Eef en Huub, werden de vestigingen in Vlaardingen, Maassluis en Hoogvliet gesloten. De vestiging in Spijkenisse verhuisde naar een nabij gelegen lokatie. De schadebedrijven in Hoogvliet en Vlaardingen werden omgedoopt tot de naam Orange Schade.

vdkooij1-schipluiden-optpietvanderkooijvdkooij-bassieadriaanvlaardingen-burgbordesplei-jaren501
415e96ac-5f6a-11e3-860a-1a9aec969970img_20180222_142758-resize9

In de periode rond de fusie in 2014 met Eef en Huub, werden de vestigingen in Vlaardingen, Maassluis en Hoogvliet gesloten. De vestiging in Spijkenisse verhuisde naar een nabij gelegen lokatie. De schadebedrijven in Hoogvliet en Vlaardingen werden omgedoopt tot de naam Orange Schade. 

OPEL DEALER EEF EN HUUB

In juni 1978 startten de neven Eef en Huub van Gorp een autobedrijf met een Opel-dealerschap onder de naam Eef en Huub aan de Rotterdamse Straatweg 45-47 (showroom) met een werkplaats aan de Insulindestraat 250 in Rotterdam. Tijdens de opening met de werden 1000 buurtbewoners uit Rotterdam-Hillegersberg uitgenodigd om kennis te komen maken met het nieuwe autobedrijf. In 1991 verhuisden beide vestigingen naar de nieuwe lokatie aan de Ceintuurbaan (naast Correct). Op 13 maart 1991 werd deze nieuwe lokatie geopend.  

Met de eigen leasemaatschappij Special Lease kon Eef en Huub ook klanten van leasecontracten gaan voorzien. Eef en Huub is al meer dan 25 jaar de trotse autoleverancier van Feyenoord en steunt ook diverse initiatieven die door Feyenoord worden georganiseerd. In 2005 verkreeg Eef en Huub ook het dealerschap van Chevrolet. Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door de overnames van achtereenvolgens:
- Opel dealer Autopelle - Capelle a/d IJssel 
- Opel dealer Sonneveld - Berkel en Rodenrijs 
- Spoormaker (Rotterdam-Noord en Zuid).
Tot 2014 was Eef en Huub in Rotterdam-Noord tevens Fiat dealer. 
Na de fusie in 2014 met P.A. van der Kooij verhuisde Eef en Huub Rotterdam-Noord en Eef en Huub Rotterdam-Zuid naar een nieuwe vestiging aan de Aploniastraat 14-18 in Rotterdam-Charlois en werd sinds de nieuwe naam van het fusiebedrijf Orange Motors gebruikt.  

ceintuurbaan-opening-1991rotterdam-aristotelesstraatberkel-vestigingeefenhuub-straatweg
insulindestraat-jaren80-resizeimg_20180222_143035-resizeeefenhuub-capelle

Met de fusie in 2014 met P.A. van der Kooij verhuisde Eef en Huub van de Ceintuurbaan in Rotterdam-Noord en de Aristotelesstraat in Rotterdam-Zuid naar de nieuwe vestiging aan de Aploniastraat 14-18 op Rotterdam-Zuid en werd de nieuwe naam Orange Motors gebruikt. 

ORANGE MOTORS

In 2014 was de fusie van Eef en Huub en P.A. van der Kooij een feit. Met de fusie zijn ook de leasemaatschappijen Special Lease en Vemo Lease onderdeel geworden evenals de schadebedrijven van P.A. van der Kooij die onder de naam Orange Schade verder zijn gegaan. Eigenaar Jacques van Gorp staat nog steeds aan het roer van Orange Motors. “Het is en blijft een bedrijf met een grote lokale verantwoordelijkheid”, vertelt Jacques van Gorp. “Daar hechten wij, maar ook onze vele vaste klanten, veel waarde aan. We zijn trots op dat stuk historie in onze regio. Naast een aantal nieuwe medewerkers kom je als klant dan ook nog steeds vertrouwde gezichten tegen. 5 jaar na de fusie staan we sterk en hebben we een duidelijke visie van waaruit we opereren.”  

Orange Motors is een ‘single brand’ Opel dealer en behoort tot de grootste van Nederland. “Deze schaalgrootte zorgt voor een uitgebreide voorraad nieuwe Opels en occasions van alle merken. Zo hebben wij de verschillende Opel modellen ruim beschikbaar en kunnen wij de klant laten profiteren van ons inkoopvoordeel.” Totaalaanbod Orange Motors biedt verder reparatie en onderhoud aan Opel. “Als Opel dealer zijn wij DE specialist als het gaat om het juiste onderhoud en reparatie.  

Wij kennen de Opels natuurlijk het beste en kunnen de klant goed adviseren wat er nu aandacht nodig heeft aan de auto en wat er nog even mag wachten. Een manier van werken die door onze klanten zeer wordt gewaardeerd.”  

 

orangemotors-rotterdam-1

OPEL DEALER P.A. VAN DER KOOIJ