Orange Motors
Verkoop: 010-2111111
Sluiten
ampera-e-bijtelling-orangemotors

DE OPEL AMPERA-E DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR MET 4% BIJTELLING

Met een luxe uitrusting, Duitse technologie en een uitgebreide actieradius is de elektrische Opel Ampera-e dé elektrische auto voor zakelijk verkeer én privé gebruik. Om met zekerheid te profiteren van 4% fiscale bijtelling is registratie in 2019 echter essentieel. Daarom stelt Opel nu extra voorraad van de Ampera-e beschikbaar voor de Nederlandse markt.

De Opel Ampera-e, de volledig elektrische auto van Opel met met actieradius van 500 km en in ideale omstandigheden kan dit oplopen tot 750 km! De Ampera-e is zuinig en milieuvriendelijk en een zeer interessant lease product. De Ampera-e heeft slechts 4% bijtelling in vergelijking van 22% op auto's met een ander type brandstof.  

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. In 2017 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 4% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2017 vallen alleen auto’s zonder CO2-uitstoot in het 4%-tarief. Dit geldt voor auto’s die in 2017 voor het eerst op naam zijn gezet. Het percentage geldt voor een periode van 60 maanden. Deze periode gaat in op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin voor het eerst een kenteken is afgegeven. Wordt een auto op 7 maart tenaamgesteld, dan start de 60-maandsperiode dus op 1 april. 

Direct na afloop van de periode van 60 maanden wordt het percentage opnieuw vastgesteld aan de hand van de regels die op dat moment gelden.

Het genoemde bijtellingspercentage is gebaseerd op de huidige wetgeving en geldt voor elektrische voertuigen met een cataloguswaarde tot € 50.000,-. Blijkens het onlangs gepubliceerde voorstel voor het Klimaatakkoord zal het huidige bijtellingspercentage tot 31 december 2019 van kracht blijven en zal voor elektrische voertuigen die na 31 december 2019 worden gekentekend een bijtellingspercentage van 8% gaan gelden bij een cataloguswaarde tot € 45.000,-. Het is de bedoeling van de wetgever dat het bijstellingspercentage nadien geleidelijk verder wordt aangepast. Opel Nederland en Orange Motors kunnen niet aansprakelijk worden gesteld indien het werkelijke bijtellingspercentage afwijkt van hetgeen hierover in het concept-Klimaatakkoord staat vermeld, of op een ander moment wordt gewijzigd dan thans is aangekondigd.-->