mvo-banner-orangemotors
MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN 

Bedrijfsvoering Orange Motors

Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Human resource

Ook als werkgever heeft Orange Motors zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en deze toekomstperspectieven te bieden. 

Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Orange Motors staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Opel, mede door de toenemende vraag naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kan Orange Motors de klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij wordt dan de auto’s die we nu moeten verkopen gedacht; ook in de werkplaatsen wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen. 

Betrokkenheid  

Orange Motors is als sponsor en/of deelnemer betrokken bij verschillende (lokale)-goede doelen, sportverenigingen en stimuleert daarbij ook lokale en regionale initiatieven: 

Orange Motors is al ruim 25 jaar de trotse autoleverancier van voetbalvereniging Feyenoord (zie ook www.feyenoord.nl). Daarnaast ondersteunen wij SC Feyenoord op Varkenoord en de Feyenoord Soccer School.

 

 

Iedere dag sterven er 8 mensen aan alvleesklierkanker in Nederland.Vaak binnen een jaar Stichting overleven met alvleesklierkanker wil daar verandering in brengen door onderzoek te steunen naar hele nieuwe behandelmethoden. Met uw donatie helpt u om dat mogelijk te maken (zie ook www.supportcasper.nl)

 

Stichting BONT maakt werken, logeren en beleven onder begeleiding mogelijk voor jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking.Het unieke aan BONT is dat de begeleiding en organisatie volledig bestaat uit studenten en young professionals, waardoor voor de jongeren en begeleiders een wederkerige relatie ontstaat (zie ook www.stichtingbont.nl)

 

 

Stichting Zwerfkatten Rijnmond zet zich in voor zwerfkatten in de regio en houdt de populatie beheersbaar in het belang van het dierenwelzijn en de volksgezondheid.


Zwerfkatten worden gevangen en in de opvang nagekeken en geneutraliseerd. Jonge zwerfkatjes worden gesocialiseerd en krijgen een nieuw bestaan als huiskat. Met deze werkwijze wordt de overlast effectief voorkomen en wordt het welzijn van de zwerfkat bevorderd. (zie ook www.zwerfkattenrijnmond.nl)