Orange Motors
Verkoop: 010-2111111
Dichtbij
ampera-banner3
 OPEL AMPERA-E  

De Opel Ampera-e staat vanaf nu voor u klaar op onze vestiging in Rotterdam voor een proefrit. 

520 KM ACTIERADIUS GEHEEL ELEKTRISCH.

Opel zet zich in voor de toekomst. Met een revolutionair nieuwe manier van autorijden, die meer rijplezier biedt dan ooit en bijdraagt tot schonere lucht. Maak kennis met de Ampera-e. De eerste compacte elektrische auto die met één keer laden een afstand van 520 km kan rijden. Dat maakt hem tot de perfecte auto voor al je dagelijkse ritten én spontane uitstapjes. Elektrisch rijden is de toekomst. Met de Ampera-e is die toekomst nu begonnen! 

De 4,17 meter lange Opel Ampera-e heeft niet alleen een indrukwekkende actieradius, maar is ook erg ruim. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen. De bagageruimte (381 liter) is bovengemiddeld voor auto’s met een vergelijkbare lengte. Het batterijpakket, dat Opel in samenwerking met LG Chem heeft ontwikkeld, bestaat uit 228 lithium-ion-cellen en heeft een capaciteit van 60 kWh. 

De Opel Ampera-e heeft nóg meer gebruiksgemak te bieden, want het batterijpakket kan onderweg worden bijgeladen. Zodra de bestuurder in de rijmodus ‘Drive’ zijn voet van het ‘gaspedaal’ haalt, remt het systeem af doordat de elektromotor dan als generator fungeert. De kinetische energie wordt als elektriciteit opgeslagen in het batterijpakket. Het afremmen op de motor wordt versterkt in de modus ‘Low’. In de rijmodus ‘Regen on Demand’ kan de bestuurder zelfs maximale energie terugwinnen door middel van een hendel achter het stuurwiel. Het koppel van de elektromotor is zo hoog in de modi ‘Low’ en ‘Regen on Demand’ dat de bestuurder het rempedaal niet hoeft aan te raken om de Ampera-e volledig tot stilstand te brengen in normaal verkeer. Dit zogenoemde ‘One Pedal Driving’ volstaat om met de Ampera-e te rijden. Logischerwijs is het rempedaal altijd functioneel, voor het geval extra remkracht nodig is. Voertuigsimulatiemodellen tonen aan dat de range van de Ampera-e in stedelijke gebieden met behulp van ‘One Pedal Driving’ met vijf procent toeneemt ten opzichte van de range in de ‘Drive’-modus.

De Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het entertainmentsysteem IntelliLink en van Opel OnStar. Deze gelauwerde connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als krachtige Wi-Fi-hotspot voor tot wel zeven mobiele apparaten. Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot hun favoriete muziek en andere entertainmentfuncties aan boord van de Opel Ampera-e.

ampera-actiemodellen
ampera-20
ampera-30
ampera-40

 VIDEO'S 

Ampera-e samenstellen

Meer weten over de Ampera-e of wilt u een proefrit plannen? Bel ons op 010-2111111 of vul het onderstaande formulier in (velden met een * zijn verplicht). 

Contactgegevens


BEKIJK MEER OPEL AMPERA-E VIDEO'S