Orange Motors
Verkoop: 010-2111111
Dichtbij
HISTORIE ORANGE MOTORS 

Automobielbedrijven Eef & Huub en P.A. van der Kooij bouwden ieder afzonderlijk een grote naam op in de regio Groot Rotterdam en het Westland. In 2014 bundelden zij hun krachten en onder de nieuwe naam Orange Motors bedient het bedrijf met maar liefst 6 vestigingen het gebied van Hoek van Holland tot Nieuwerkerk a/d IJssel, en van Rockanje tot Ridderkerk. De naam mag dan zijn veranderd, het bedrijf onderscheidt zich anno 2017 als vanouds door een uitmuntende, persoonlijke service. 

P.A. van der Kooij

In 1952 startte Pieter Abraham (P.A.) van der Kooij in Vlaardingen aan het Burgemeester de Bordesplein en de Kethelweg een automobielbedrijf dat in 1956 Opel-dealer werd. In 1967 volgde uitbreiding met een tweede vestiging in Maassluis aan de Pieter Jelle Troelstraweg 2. Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overnames of doorstart van achtereenvolgens Pietersen (Schiedam), Dijkshoorn (Spijkenisse), EGAC ('s-Gravenzande) en Roveco (Hoogvliet).

vdkooy-vlaardingenvlaardingen-burgbordesplei-jaren501

1960opelfolder9pavanderkooij-vlaardingen

Eef en Huub

In 1978 startten de neven Eef en Huub van Gorp een autobedrijf met een Opel-dealerschap onder de naam Eef en Huub aan de Rotterdamse Straatweg 45-47 (showroom) en de Insulindestraat 250 (werkplaats). Door de jaren heen werd het verzorgingsgebied uitgebreid door overname of doorstart van achtereenvolgens Autopelle (Capelle a/d IJssel), Sonneveld (Berkel en Rodenrijs) en Spoormaker (Rotterdam-Noord en -Zuid).

eefenhuub-transparant56105f07cceecd271830d102733777af

ceintuurbaan-opening-1991berkel-vestigingrotterdam-aristotelesstraat

Orange Motors

De eigenaren – Jacques van Gorp en Arjan van der Kooij – staan nog steeds aan het roer van Orange Motors. “Het is en blijft een bedrijf met een grote lokale verantwoordelijkheid”, vertelt Jacques van Gorp. “Daar hechten wij, maar ook onze vele vaste klanten, veel waarde aan. We zijn trots op dat stuk historie in onze regio. Naast een aantal nieuwe medewerkers kom je als klant dan ook nog steeds vertrouwde gezichten tegen. Drie jaar na de fusie staan we sterk en hebben we een duidelijke visie van waaruit we opereren.”  

Orange Motors is een ‘single brand’ Opel dealer en behoort tot de grootste van Nederland. “Deze schaalgrootte zorgt voor een uitgebreide voorraad nieuwe Opels en occasions van alle merken. Zo hebben wij de verschillende Opel modellen ruim beschikbaar en kunnen wij de klant laten profiteren van ons inkoopvoordeel.” Totaalaanbod Orange Motors biedt verder reparatie en onderhoud aan Opel en Chevrolet. “Als Opel dealer zijn wij DE specialist als het gaat om het juiste onderhoud en reparatie.  

Wij kennen de Opels natuurlijk het beste en kunnen de klant goed adviseren wat er nu aandacht nodig heeft aan de auto en wat er nog even mag wachten. Een manier van werken die door onze klanten zeer wordt gewaardeerd.”  

 

orangemotors-rotterdam-1
logo-eefhuub-vanderkooij
1909-opel-logo1937-opel-logo1970-opel-logo-54784-medium
opel-logo-80opel-logo-2017
BEKIJK VIDEO'S VAN HISTORISCHE OPEL'S